Scroll Top

Informace k letnímu Evropskému Kongresu mládeže ve finském Lahti

EU kongres 2022

Milí mládežníci z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska,

rád bych Vám napsal několik důležitých informací ohledně letního Evropského Kongresu mládeže „Plugin“ ve finském Lahti. Jako vedoucí mládeže na sdružení jsme se rozhodli, že povedeme výpravu 100 mládežníků z naší Česko-Slovenské unie ve věku 16-30 let včetně. (To je o 43 míst více, než poslední Evropský Kongres ve španělské Valencii :-))

Odlétáme v neděli 31. 7. 2022 dopoledne z polského Krakova a Prahy přímým letem do Helsinek. Zpátky přiletíme v neděli 7. 8. navečer do stejných měst. Mládežníci z Českého sdružení poletí z Prahy, mládežníci z Moravy, Slezska a Slovenska poletí z polského Krakova.

V neděli 31. 7. se z Helsinek přesuneme do blízkosti nádherného města Turku, kde budeme všichni ubytovaní na adventistické vysoké škole Toivonlinna junior high school. Zde strávíme poznáváním a prožíváním krás finské země dva dny a v úterý odpoledne se přesuneme do města Lahti, kde v úterý 2. 7. večer začíná Evropský Kongres. Tento Kongres navštíví mladí adventisté z dvou Divizí – Interevropské a Transevropské – tzn. téměř z celé Evropy  Hlavními řečníky budou David Asscherick a Daniel Bosqued, očekává se kolem 2000 účastníků, program je pestrý, zajímavý a více informací o celém Kongresu najdete na tomto webu: https://aycongress.org. Sobotní půlnocí Kongres končí a v neděli 7. 8. se přesuneme do finského hlavního města Helsinki, kde máme pár hodin na prohlídku a odpoledne se vracíme přímým letem zpátky domů.

Cena Kongresu se vším všudy (ubytování, strava, program) včetně letenek, cestování po Finsku, jídla, spaní dvou nocí mimo Kongres bude přibližně 11.000 Kč na osobu. (Cena je dotovaná církví . Pouze letenka by jednoho účastníka přišla na 7.600 Kč)

Možnost přihlášení bude od pondělí 28. 3. 2022 od 13:00 na stránkách mssmladez.cz.

Pokud se kapacita přihlášených brzy naplní, budeme zohledňovat dříve přihlášené, kteří ovšem do konce dubna zaplatí zálohu.

 

V případě jakéhokoli dotazu se neváhejte obrátit na některého z vedoucích mládeže na sdružení.

Těším se na společný požehnaný čas ve Finsku

Dan Kašlík, 777 571 012

Martin Pavlík, 608 756 094

Marek Majtán, 0948 322 663

Leave a comment