Scroll Top

Mírák 2020

Milý mládežníku,

chceme Ti dát vědět, že Mírák se uskuteční jako každý jiný rok, a to formou on-line přenosu 17. 10. 2020. Ponese téma „Loading“.

O čem bude? Někdy v životě máme pocit, že při čekání na Boha, Jeho vedení či odpověď stojíme na místě a nic se neděje. Ale jak je to doopravdy?

Ježíš strávil 40 dní na poušti a dny se mu mohly zdát dlouhé, horké a únavné. Mojžíš putoval 40 let pouští a roky se mu mohly jevit vleklé, náročné a zbytečné. Noe kázal 120 let a jeho služba roky nenesla ovoce. Josef čekal desítky let ve vězení a s každým novým dnem se mohl cítit více osamělý a beznadějný. Někdy se může zdát, že se vůbec nic neděje. A o tomto čase chceme mluvit. Ne o výsledku, cíli, ale o čase, který může být dlouhý, ve kterém se můžeme cítit osamělí, ve kterém se nám možná zdá, že Bůh mlčí. Protože nahoře se něco děje, i když se nám zdá, že se nic neděje. Nebojme se čekat, buďme trpěliví a budujme vytrvalost. Věřme Bohu a nechme víru růst.

Zveme Tebe, Tvou partu mládežníků a přátel ke společnému prožití této bohoslužby. Chceme, aby on-line Mírák byl skutečným setkáním s Bohem, které můžete prožít společně jako skupina, ale i v interakci s námi. Protože letos není možné se setkat hromadně v aule VŠB v Ostravě, rádi podpoříme setkání vaší mládeže/skupinky v sobotu u streamu Míráku u vás doma, v klubovně, kdekoliv. Toto místo pak můžete zaregistrovat na mapu tzv. projekčních míst.

O co půjde?

Na každé projekční místo bude dopředu zaslán balík s materiály ke skupince a dárkem pro každého zúčastněného. Kromě zhlédnutí online bohoslužby budete mít možnost prožít společnou diskuzi k tématu ve skupině a taky zažít společnou duchovní cestu.

Byli bychom rádi, kdybys se svou mládeží vytvořil tento prostor pro setkání ve vašem prostředí. Na facebookovou stránku Míráku a web budeme postupně přidávat veškeré doplňující informace. Kdybys měl jakékoliv dotazy, neboj se na nás obrátit.

 

S přáním Božího požehnání

organizační tým Míráku

tel.: 605334781

e-mail: mirak@casd.cz

Leave a comment