Scroll Top

Mládež pomáhá 2. díl

Dan Huvar popisuje další formu pomoci pro první linii:

Ahoj, rád bych se s vámi podělil o to, jak prožívám poslední týdny.

Díky kamarádům z Olomouce, kteří mají firmu na 3D tisk (minimálně Jan Do Chi znáte, https://covid-19.sev3do.cz/), jsem měl možnost zapojit se do iniciativy distribuce ochranných štítů na obličej pro lékaře, zdravotníky, soc. pracovníky atd. Nejen že bylo moc fajn vidět jejich vděčnost, že pro ně někdo něco dělá a ještě zadarmo, ale jsem taky moc rád, že můžeme být jako církev užiteční po celém Šumpersku a Jesenicku. Lidé si nás pak takto budou pamatovat, že nevedeme jen „svaté řeči“, ale že pomáháme prakticky. Proč to ale píšu: jsem rád, že je nás v rámci komunity We Send hodně, kteří pomáháme různými způsoby. Chci vám za to poděkovat. A ty z vás, kteří se zatím do ničeho nezapojili, chci povzbudit, abyste něco zkusili. Myslím, že možností, jak můžeme pomáhat, je hodně. Záleží, co vaše město/vesnice zrovna potřebuje, ale obvykle to najdete na jejich webu popř. FB. Pokud jsme měli někdy příležitost jako věřící lidé pomáhat, je to právě v téhle době. Nemusí to být nutně něco velkého a dlouhodobého, každá byť sebemenší pomoc má cenu. „A cokoli jste učinili tomu nejmenšímu ve vašem okolí, učinili jste vlastně Ježíši.“ (Mt 25,31-46)

Co se týče naši pomoci, dalo ji město Šumperk taky uveřejnit na svém webu https://www.sumperk.cz/…/3d-tiskari-se-spojili-vyrabeji-sti… a taky na FB, aby se informace dostaly mezi lidi. Stejné to pak bylo v Jeseníku. Dokonce si toho všiml někdo z MF Dnes a volali mi, jak jsme se do toho jako církev vlastně zapojili. Aby to nevyznělo tak, jak nechci, rovnou píšu, že to tady nedávám jako nějakou reklamu mojí osoby, že pomáhám. Vůbec. Navíc největší kredit si zaslouží ti, kteří to dobrovolně a zdarma vyrábějí. Já pak jen oslovuju města, instituce a lékaře a rozvážím (popř. si lékaři chodí štíty vyzvednout k nám do sboru, což je super). Ale dávám to sem proto jako příklad, že lidé si pomoci dneska cení a takhle si nás pak už budou pamatovat: „Aha, to jsou ti adventisté, kteří nám tehdy…“

A přestože ne vždy získá vaše pomoc takovouto mediální pozornost a prostor, pamatujte, že náš Otec vidí i to, co ostatní přehlédnou, a hlavně se dívá k srdci člověka, s jakou pohnutkou to či ono dělá.

„Váš otec, který vidí, co je skryto, vám odplatí zjevně.“ (Mt 6,3.4) Naopak ten, kdo pomáhá jen proto, aby získal obdiv a uznání, „má již svou odměnu.“ (Mt 6,1.2)

Buďte požehnáním pro své okolí a buďte zdrávi, přátelé 🙂

Leave a comment